Metron Vastgoed realiseert samen met Aan de Stegge Twello circulair bedrijfspand

2 mei 2020
Gallerij foto 3

Uitgeverij DAVO uit Deventer krijgt een nieuw bedrijfspand op A1 Bedrijvenpark Deventer. Met Aan de Stegge Twello ondertekenden wij de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van de circulaire nieuwbouw. In juni starten we met de bouw!

Circulair

De huidige locatie van DAVO aan de Hunneperkade in Deventer voldoet qua omvang en uitstraling niet meer. Met nieuwbouw op A1 Bedrijvenpark krijgt het bedrijf de ruimte die het nodig heeft. Bijzonder aan het nieuwbouwplan is dat het gebouw zo circulair en milieubewust mogelijk gebouwd wordt. In samenwerking met de opdrachtgever en Circulairstaal krijgt het bedrijfsgebouw onder andere een circulaire staalconstructie. De constructie is op termijn eenvoudig te demonteren en te hergebruiken en wordt voorzien van Biocoat®. Deze vorm van bescherming is een door Circulairstaal ontwikkelde innovatie en sluit volledig aan op de lijn van circulaire doelstellingen. Daarnaast zetten wij meerdere circulaire bouwmaterialen in. Het toekomstbestendige en milieubewuste bedrijfsgebouw dat hiermee ontstaat dient tevens als voorbeeld voor andere circulaire nieuwbouwprojecten.

A1 Bedrijvenpark

Het bedrijfsgebouw voor DAVO bestaat uit 3.924 m2 bedrijfshal en 519 m2 kantoorruimte verdeeld over drie lagen. De locatie is bekend terrein voor ons. Op A1 Bedrijvenpark Deventer ontwikkelden en realiseerden wij eerder nieuwe bedrijfspanden voor Metos en Sligro. Het circulaire bedrijfsgebouw voor DAVO past bij de duurzame uitstraling die de gemeente aan het bedrijventerrein wil geven. Het ontwerp van de nieuwbouw voor DAVO ontwikkelden wij in samenwerking met Metron Vastgoed en JVZ Ingenieurs.

Ben Mulder, manager engineering bij Aan de Stegge Twello:

“Vanaf het eerste idee voor nieuwbouw hebben we dit project samen met Metron en DAVO opgepakt. De soepele samenwerking waarbij wij het gehele proces hebben begeleid heeft gezorgd voor een vlotte ontwikkeling van het nieuwbouwplan. Met als resultaat dat de vergunning twee weken geleden is ingediend, het contract is getekend en we over een aantal weken al kunnen starten met de bouw.”

Aniek Averesch, vastgoedadviseur Metron Vastgoed:

“Binnen project DAVO staan circulaire en milieubewuste toepassingen centraal, zoals onder andere een demontabele staalconstructie, het gebruik van Biocoat® en een 100% circulair afvoersysteem. Daarnaast verleent onze partner Circulairstaal een terugkoopgarantie voor de staalconstructie. Deze combinatie van toepassingen is nog niet eerder uitgevoerd, dat maakt dit project uniek. In Aan de Stegge Twello hebben wij de betrouwbare en inventieve bouwpartner gevonden om dit tot een succes te maken!”

De oplevering van het circulaire bedrijfsgebouw voor DAVO staat gepland voor 18 december 2020.

Meer weten? Neem contact op met Aniek: