Circulair vastgoed

Van vastgoed naar flexgoed

Metron Vastgoed staat voor innovatie. Voor ons betekent dat niet alleen vernieuwen, maar veel meer vooruitkijken. Wij weten niet welke ontwikkelingen er zullen plaatsvinden, wij weten wel voor welke uitdagingen wij zullen staan. Er vindt een onomkeerbare transitie plaats naar een circulaire economie, of we nu willen of niet.

Specialist in circulair vastgoed

Metron Vastgoed wil letterlijk een steentje bijdragen aan NederlandCirculair2050. Wij geloven dat dat mogelijk is. Ons streven is ieder nieuwbouw project zo
circulair mogelijk te maken.

Circulariteit, duurzaamheid, energieneutraal, recyling. Allemaal begrippen die vandaag de dag een containerbegrip dreigen te worden en in veel gevallen met elkaar worden verward. Maar wat is nu eigenlijk circulair bouwen? Circulariteit betekent dat er een keten wordt gesloten en deze zonder tussenkomst van materialen of processen opnieuw ingang kan worden gezet.

Een goed voorbeeld hiervan is de staalconstructie, een product dat uitermate circulair is in te zetten. Design for Dissasambly speelt hierbij een centrale rol. Zo wordt bij de engineering al rekening te houden dat een constructie na een periode weer volledig demontabel is en direct herbruikbaar is voor een ander doeleinde.

 

 

De staalconstructies worden niet langer gelast, maar door boutverbindingen tot stand gebracht. Dit zorgt niet alleen voor demontabiliteit, maar ook voor sterk verminderde CO2 uitstoot in het productie proces. Daarnaast wordt de staalconstructie voorzien van de bescherming BIOCOAT, een demontabele en zeer duurzame poedercoating die de levensduur van een constructie bevorderd en ook bij hergebruik voldoende bescherming biedt.

Meer weten over circulair vastgoed? Neem contact op met Aniek: