Eerste paal Davo Deventer

20 juli 2020

Vrijdag is de bouw van het circulaire bedrijfsgebouw voor uitgeverij DAVO in Deventer officieel gestart met het slaan van een eerste paal. Onder aanwezigheid van onze bouwer Aan de Stegge Twello, DAVO Deventer, de gemeente Deventer en de bouwpartners van de ruwbouw en installatie, waaronder Hardeman van Harten, ZND Folietechniek, Aluvo, Assa Abloy, Bisoton, Van Dalen Installatietechniek, Akatherm en Circulairstaal sloegen wij de paal in de grond.

Circulaire staalconstructie
Aan de Stegge Twello realiseert samen met verschillende bouwpartners de nieuwbouw voor DAVO op A1 Bedrijvenpark Deventer. Het gebouw is een primeur die bijdraagt aan de weg naar een circulaire economie waarin grondstoffen optimaal worden gerecycled en restafval zoveel mogelijk wordt gereduceerd. In samenwerking met Metron Vastgoed en Circulairstaal krijgt het bedrijfsgebouw onder andere een circulaire staalconstructie. De constructie is op termijn eenvoudig te demonteren en te hergebruiken en wordt voorzien van Biocoat®. Deze vorm van bescherming is een door Circulairstaal ontwikkelde innovatie en sluit volledig aan op de lijn van circulaire doelstellingen.

80% Circulair
Ook andere bouwmaterialen passen wij circulair toe, waaronder de dakbedekking, sandwich gevels, vloerisolatie, overheaddeuren, aluminium gevel en een groot gedeelte van het installatiewerk. In totaal wordt ca. 80% van het bedrijfsgebouw circulair gerealiseerd waarmee het een toekomstbestendig en milieubewust gebouw wordt. Om dit te bewerkstelligen hebben onze ruwbouwpartners een belangrijke innovatieve bijdrage geleverd door met nieuwe ideeën, technologieën en materialen samen een zo circulair mogelijk bedrijfsgebouw te ontwikkelen.

Ben Mulder, manager engineering bij Aan de Stegge Twello:

“De overheid heeft als doel gesteld om in 2030 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken en in 2050 volledig circulair te zijn. Met het circulaire bedrijfsgebouw voor DAVO laten wij zien dat het mogelijk is. Wij hopen dat dit project een voorbeeld is voor andere bouwprojecten.”
Aniek Averesch, vastgoedadviseur Metron Vastgoed:

“Met de nieuwbouw van DAVO laten wij zien dat waarde toevoegen aan vastgoed meer is dan een kwalitatief goed bedrijfspand neerzetten. Circulair bouwen vraagt van ons en onze leveranciers om over iedere stap in materiaalkeuze na te denken en hergebruik mogelijk te maken zodat wij met een gerust hart dit prachtige pand aan de volgende generatie kunnen doorgeven!”

Bouwteam
Het bedrijfsgebouw voor DAVO bestaat uit 3.924 m2 bedrijfshal en 519 m2 kantoorruimte verdeeld over drie lagen. Het ontwerp kwam tot stand in samenwerking met Metron Vastgoed en JVZ Ingenieurs. De oplevering van het circulaire bedrijfsgebouw staat gepland voor december 2020.

Meer weten? Neem contact op met Aniek: